Kortingen en subsidies

Je kunt er niet omheen: scholing kost tijd en geld. Jammer genoeg houdt dit veel kleinere ondernemingen tegen om in te zetten op professionele kappersopleidingen. Toch willen we benadrukken dat investeren in kappersopleidingen niet alleen heel wat voordelen met zich meebrengt, je kunt hier ook subsidies of vergoedingen voor aanwenden.

 

De troeven van investeren in kappersopleidingen

Wanneer je ervoor kiest om te investeren in professionele kappersopleidingen, merk je al snel dat dit jezelf én je medewerkers scherp houdt. Daarenboven is scholing van je medewerkers ook nog eens goed voor het imago van jouw salon. Hou je klanten online op de hoogte van de kappersopleidingen die jij en jouw kappers hebben gevolgd, en je merkt meteen dat de klant hier belang aan hecht. Wist je bovendien dat scholing ervoor zorgt dat jouw medewerkers ook bij je blijven omdat je ze motiveert? Aarzel dus niet om jouw kappers de opportuniteit te bieden om hun kennis te vergroten en te groeien binnen jouw bedrijf.

Subsidies

Hieronder info over de opleidingssubsidie in Nederland.

Hieronder informatie over de subsidies in België.

Subsidies in België

Wist je al dat Pivot Point een erkende opleidingsverstrekker is? Zowel bij ons open aanbod kappersopleidingen, personal coaching als bij een in-salon-training kan je gebruik maken van subsidiemaatregelen. Wat houdt dat nu precies in en hoe ga je hiermee aan de slag? We lichten het even toe! Deze informatie is echter louter informatief en niet bindend. Voor updates verwijzen wij je door naar de website van de betreffende instanties.

Vergoeding bij kappersopleidingen voor werknemers

Wanneer jouw werknemers onze erkende kappersopleidingen volgen, kunnen zij vergoed worden vanuit het Fonds van Bestaanszekerheid. Sinds 1 juli 2010 hebben werknemers recht op een vergoeding bij opleidingen die worden gevolgd, en daarbij horen ook onze kappersopleidingen. Hoeveel bedraagt deze vergoeding? Je ontvangt €37,50 bruto voor een halve dag en €75 bruto voor een volledige dag opleiding. Ten laatste zes weken na de kappersopleidingen, krijgt de werknemer de opleidingsvergoeding op zijn of haar bankrekening gestort. Hou wel in het achterhoofd dat het maximale bedrag dat de werknemer per kalenderjaar kan ontvangen, €750 bruto bedraagt.

U moet hier zelf niets voor ondernemen.

Subsidie voor kmo's en zelfstandigen bij kappersopleidingen

  • Een kleine onderneming geniet 30% subsidie, een middelgrote onderneming 20%. 
  • Het maximale steunplafond bedraagt per jaar 7.500 EUR.
  • Je verkrijgt deze korting zowel zelf als voor jouw werknemers
  • Deze korting is zowel van toepassing op kappersopleidingen uit ons open aanbod als voor in-salon-trainingen en personal coaching.

Aanvraag voor kmo-portefeuille bij kappersopleidingen: hoe?

De aanvraag voor de kmo-portefeuille verloopt volledig online via www.kmo-portefeuille.be. Wanneer je je de eerste keer registreert, doe je dat met je elektronische identiteitskaart of met een federaal token. Hoe verloopt de aanvraagprocedure? Dit begint steeds met het afsluiten van een overeenkomst met jouw erkende opleider Pivot Point. Ten laatste 14 kalenderdagen daarna dien je de subsidieaanvraag in via de webapplicatie. Vervolgens stort je 70% van de kosten voor de dienstverlening (exclusief BTW) in een elektronische portefeuille, vult de Vlaamse overheid dit aan met de overige 30% en geef je de opdracht om het totaalbedrag op de rekening van de dienstverlener te storten. Indien u hierbij hulp nodig heeft kan u ofwel contact opnemen met KMO portefeuille of helpen wij u graag verder.

 

Naam & registratienr. dienstverlener: PP Benelux NV | DV.O104204

Subsidies in Nederland

Om de ontwikkeling van werknemers te stimuleren stellen de sociale partners (ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI) een opleidingssubsidie beschikbaar. Werkgevers die hun medewerkers een externe cursus, training e.d. hebben laten volgen, kunnen een tegemoetkoming in de kosten ontvangen.

Per werknemer wordt maximaal 50% van de kosten vergoed tot een maximumbedrag van EUR 100,- per medewerker. Dit is eenmalig per medewerker.

Je kan de Opleidingssubsidie zowel aanvragen voor trainingen op locatie én voor trainingen in jouw salon.

Klik HIER voor meer info of uw aanvraag in te dienen.

LET OP: de regeling Opleidingssubsidie 2022-2023 heeft een looptijd van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2024.

Kortingen en voordelen België en Nederland

Scholen ontvangen een korting van €60,50 (incl. btw) per dag en per deelnemer. Uitgezonderd trainingen in de categorie ONDERWIJS.

Onze partnerscholen ontvangen een korting van €78,65 (incl. btw) per dag en per deelnemer // €39,33 (incl. btw) per halve dag en per deelnemer. Uitgezonderd trainingen in de categorie ONDERWIJS. BIJ INSCHRIJVEN VIA ONZE WEBSITE GEEF JE BIJ OPMERKINGEN AAN DAT JE SCHOOL EEN PARTNERSCHOOL IS.

 

Opleidingsplan

Vanaf tien opleidingsdagen geniet je bij Pivot Point van extra voordelen. Hierbij heb je de keuze uit alle kappersopleidingen uit ons open aanbod, al dan niet aangevuld met in-salontrainingen of een personal coaching op maat. Wat houdt dit nu concreet in? Je krijgt één jaar gratis toegang tot onze complete online educatie (ter waarde van € 355.00 excl. BTW). Dit bestaat uit alle basic en advanced technieken, eBooks en video’s. Bij een opleidingsplan ontvang je bij elke opleiding een gratis uitgebreide evaluatie per kapper.

Lees meer over het opleidingsplan of neem contact met ons voor meer info.

 

Individueel opleidingstraject kapper of barbier

Ben je nog geen kapper of barbier? Het Individueel Basic Opleidingstraject zorgt ervoor dat jij binnen de kortste keren een professional wordt. Het traject bestaat uit een combinatie van trainingen, thuisstudie én personal training. Voordelen: korting op de trainingen, gratis toegang online leerplatform, gratis oefenhoofd en steun om thuis verder te oefenen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons. Of lees verder op onze site - traject kapper - traject barbier.

 

Kortingen zijn niet cumuleerbaar. U geniet wel altijd van de hoogst mogelijke korting die op het moment van inschrijving voor u van toepassing is.