Subsidies in België

Wist je al dat Pivot Point een erkende opleidingsverstrekker is? Zowel bij ons open aanbod kappersopleidingen, personal coaching als bij een in-salon-training kan je gebruik maken van subsidiemaatregelen. Wat houdt dat nu precies in en hoe ga je hiermee aan de slag? We lichten het even toe! Deze informatie is echter louter informatief en niet bindend. Voor updates verwijzen wij je door naar de website van de betreffende instanties.

Vergoeding bij kappersopleidingen voor werknemers

Wanneer jouw werknemers onze erkende kappersopleidingen volgen, kunnen zij vergoed worden vanuit het Fonds van Bestaanszekerheid. Sinds 1 juli 2010 hebben werknemers recht op een vergoeding bij opleidingen die worden gevolgd, en daarbij horen ook onze kappersopleidingen. Hoeveel bedraagt deze vergoeding? Je ontvangt €37,50 bruto voor een halve dag en €75 bruto voor een volledige dag opleiding. Ten laatste zes weken na de kappersopleidingen, krijgt de werknemer de opleidingsvergoeding op zijn of haar bankrekening gestort. Hou wel in het achterhoofd dat het maximale bedrag dat de werknemer per kalenderjaar kan ontvangen, €750 bruto bedraagt.

U moet hier zelf niets voor ondernemen.

Wanneer jouw werknemers onze erkende kappersopleidingen volgen, kunnen zij vergoed worden vanuit het Fonds van Bestaanszekerheid.

Subsidie voor kmo's en zelfstandigen bij kappersopleidingen

Dan kan je via de kmo-portefeuille gebruik maken van subsidies bij onze kappersopleidingen.

Heb je een kmo of ben je zelfstandige? Dan kan je via de kmo-portefeuille gebruik maken van subsidies bij onze kappersopleidingen. Via dit initiatief van de Vlaamse Overheid kunnen zelfstandigen en kmo’s subsidies aanvragen voor trainingen. Let wel op: deze maatregel is enkel geldig voor Vlaanderen. Stel je hebt interesse in onze kappersopleidingen, wat betekent deze subsidie dan voor jou?

  • Je geniet van een korting van 40% met een maximaal budget van €10.000 per jaar voor de pijler opleiding
  • Je verkrijgt deze korting zowel zelf als voor jouw werknemers
  • Deze korting is zowel van toepassing op kappersopleidingen uit ons open aanbod als voor in-salon-trainingen en personal coaching.

Aanvraag voor kmo-portefeuille bij kappersopleidingen: hoe?

De aanvraag voor de kmo-portefeuille verloopt volledig online via www.kmo-portefeuille.be. Wanneer je je de eerste keer registreert, doe je dat met je elektronische identiteitskaart of met een federaal token. Hoe verloopt de aanvraagprocedure? Dit begint steeds met het afsluiten van een overeenkomst met jouw erkende opleider Pivot Point. Ten laatste 14 kalenderdagen daarna dien je de subsidieaanvraag in via de webapplicatie. Vervolgens stort je 60% van de kosten voor de dienstverlening (exclusief BTW) in een elektronische portefeuille, vult de Vlaamse overheid dit aan met de overige 40% en geef je de opdracht om het totaalbedrag op de rekening van de dienstverlener te storten. Indien u hierbij hulp nodig heeft kan u ofwel contact opnemen met KMO portefeuille of helpen wij u graag verder.