Subsidies in Nederland

Om jou verder te helpen in je ontwikkeling, hebben FNV MOOI, CNV Vakmensen en de ANKO vijf cursussen laten uitwerken waarbij je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Pivot Point richt hierbij de trainingen Visagie, Black & mixed hair behandelingen en Barbierbehandelingen in. Kies je voor deze trainingen? Dan kan je genieten van subsidies!

 
Om jou verder te helpen in je ontwikkeling, hebben FNV MOOI, CNV Vakmensen en de ANKO vijf cursussen laten uitwerken waarbij je je kennis kunt verbreden of verdiepen.

Welke kappersopleidingen komen in aanmerking?

Zowel werknemers als zelfstandigen zonder personeel hebben de mogelijkheid om kappersopleidingen bij te wonen en subsidies te verkrijgen. Hierbij heb je de keuze uit de cursus Visagie en de kappersopleidingen Barbiersbehandelingen of Black & mixed hair behandelingen. Als werknemer of zzp’er krijg je hierbij maar liefst 50% van de cursuskosten terug tot een maximumbedrag van €375 per cursus. Je kunt als werknemer of zzp’er meerdere gesubsidieerde kappersopleidingen volgen en ook meermaals van subsidies genieten. Hoe ga je nu aan de slag? Schrijf je in voor een kappersopleiding uit ons aanbod of laat de training plaatsvinden in jouw kapsalon op een dag naar keuze. Let wel op: dit geldt vanaf drie deelnemers.

 

Hoeveel kappers kunnen subsidies ontvangen bij de geselecteerde kappersopleidingen?

Wil je een cursus volgen? Dan is het belangrijk om je hier zo snel mogelijk voor aan te melden. Per kappersopleiding gelden namelijk de volgende maximum aantallen deelnemers:

  • Kappersopleiding Barbier: subsidie voor 350 cursisten
  • Kappersopleiding Black/mixed hair: subsidie voor 100 cursisten
  • Visagie: subsidie voor 65 cursisten
Er wordt daarnaast per cursus bijgehouden of er nog subsidies beschikbaar zijn. Hou er dus rekening mee dat de kans bestaat dat je de kappersopleiding niet meer met korting zou kunnen volgen.

 

Hoe vraag je subsidies aan bij onze kappersopleidingen?

Indien je graag subsidies wilt aanvragen, is het belangrijk om te weten dat dit pas kan nadat de kappersopleiding afgerond is. Heb je de trainingen achter de rug? Surf dan naar Sectorplan Kappersbranche, registreer je en vul de benodigde gegevens in. Vervolgens scan je de gevraagde documenten en upload je deze naar de website. Het gaat hier om documenten zoals een certificaat van de kappersopleiding, een factuur van het opleidingsinstituut en een betaalbewijs. Voldoet jouw aanvraag aan alle voorwaarden? Dan ontvang je een subsidiebedrag van 50% van de cursuskosten tot een maximumbedrag van €375 per gevolgde kappersopleiding. Meer weten? Surf dan naar www.sectorplan-kappersbranche.nl. Op de websites van FNV MOOI, CNV Vakmensen en de ANKO wordt regelmatig informatie over de cursussen geplaatst.